US Powerball

US Powerball
Koop hier online loten voorUS Powerball
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Exclusief 15% korting op Powerball loten bij theLotter.com.

Meespelen met de Amerikaanse US Powerball

Als er één loterij in de wereld is waar de geldprijzen gigantisch zijn, is het wel de Amerikaanse Powerball. En dan bedoelen we ook écht gi-gan-tisch. De hoogste jackpot die in de afgelopen jaren is gevallen, is een bedrag van maar liefst 1,5 miljard dollar. Hiermee ligt de jackpot een stuk hoger dan bij Europese loterijen. Het recordbedrag van ruim 1,5 miljard dollar is overigens verdeeld over drie winnaars. De grootste prijs die aan één lottospeler is uitgekeerd, is 758,7 miljoen dollar. Reden genoeg dus om zelf je geluk te beproeven bij de Amerikaanse Powerball.

De introductie van een nieuw lottosysteem

De officiële eerste trekking van de Amerikaanse Powerball vond plaats op 19 april 1992. Hiermee verving het Lotto*America, dat sinds 1988 gespeeld werd. Met de komst van een nieuw spel, werd meteen een nieuw lottosysteem geïntroduceerd. Want waar het formulier bij Lotto*America uit maar één serie getallen bestond, kwam er bij US Powerball een extra serie bij. Dankzij dit systeem is het mogelijk om de jackpot tot grote hoogte te laten stijgen. Andere grote loterijen (waaronder Mega Millions, EuroMillions en Eurojackpot) hebben deze dubbele serie getallen in latere jaren dan ook graag overgenomen.

Net als de grote Europese loterijen is US Powerball ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen verschillende loterijbedrijven. Deze overkoepelende organisatie staat bekend als de MUSL, oftewel de Multi-State Lottery Association. MUSL was ook al de drijvende kracht achter Lotto*America. Anno nu is deze organisatie verantwoordelijk voor zowel de Amerikaanse Powerball als de belangrijkste tegenhanger: Mega Millions.

US Powerball: zo speel je het

De Powerball loterij is sinds de eerste trekking van 1992 een aantal keer veranderd. De basis van het spel is altijd hetzelfde gebleven, maar door kleine aanpassingen heeft de loterij de kans op een hoge jackpot weten te vergroten. En die enorme jackpot is echt de kracht van US Powerball.

De laatste aanpassing is gedaan in 2015. Op 4 oktober van dat jaar bestond het witte vlak van het lottoformulier voor het eerst uit 69 in plaats van 59 cijfers. Het aantal nummers in het rode vlak werd juist verminderd. Voorheen bestond dit deel uit 35 getallen, maar sinds 2015 zijn het er nog 26. Sinds de invoering van dit nieuwe formulier is de winkans gestegen naar 1 op 24. Bovendien zijn de te winnen prijzen hoger geworden.

Wat moet je nu doen om die Powerball jackpot in de wacht te slepen? Heel simpel: 6 van de in totaal 95 getallen juist voorspellen. Uit het witte vlak met 69 nummers moet je er 5 selecteren. Uit het rode vlak kies je vervolgens nog een laatste getal: de Powerball. Als je de Powerball goed hebt, win je sowieso een prijs. Van de witte ballen heb je minimaal 3 (of 2 én de Powerball) goede nodig om in aanmerking te komen voor een mooi geldbedrag. Hoe meer getallen je correct hebt voorspelt, hoe hoger de prijs is die je in ontvangst mag nemen.

Vermenigvuldig het prijzengeld met de Power Play optie

Je hebt je zinnen misschien gezet op de Powerball jackpot. Maar als je die niet wint, heb je altijd nog kans op één van de kleinere bedragen. De prijzen zijn onderverdeeld in negen verschillende categorieën. Voor de zeven laagste categorieën kun je gebruikmaken van de Power Play optie. Een lot met Power Play kost meer dan een regulier lot, maar je krijgt er wel wat voor terug. De prijzen worden namelijk 2, 3, 4, 5 of zelfs 10 keer zo hoog als normaal. Het is wel duidelijk dat de Amerikanen goed weten hoe ze een loterij voor iedere speler interessant kunnen houden.

Het is tijd voor de Powerball trekking!

Bij de Amerikaanse Powerball hoef je nooit lang te wachten op de volgende trekking. Twee keer per week kun je namelijk meespelen met deze loterij. De winnende getallen worden woensdag- en zaterdagavond om 23.00 uur lokale tijd (EST) getrokken. Er is natuurlijk sprake van een groot tijdsverschil. Dus wil je zo snel mogelijk weten of je wat gewonnen hebt? Zorg dan dat donderdag- of zondagochtend om 5.00 uur Nederlandse tijd met je loten klaarzit. Het is vroeg in de ochtend, maar bij winst ben je dat meteen vergeten.


Uitbetaling in termijnen

De minimale jackpot bij US Powerball is 40 miljoen dollar. Dat is al een flink bedrag, maar een jackpot van honderden miljoenen dollars is ook zeker geen uitzondering. Je weet vast wel wat je zou doen als je zo’n enorme jackpot wint. De één fantaseert over een nieuwe auto, een groot huis en het financieel ondersteunen van familie en vrienden, en de ander droomt ervan om meteen zijn of haar baan op te zeggen om alleen nog maar verre reizen te gaan maken.

Wat het ook is, bij de Amerikaanse Powerball loop je nooit het risico dat je het geld er in korte tijd doorheen jaagt. De jackpot wordt namelijk uitbetaald in 30 termijnen. Elk jaar ontvang je 1/30 deel van het bedrag dat je gewonnen hebt. Uiteraard gaat er nog wel belasting van af, zoals dat bij bijna alle loterijen het geval is. Maar dankzij de hoge jackpot mag je elk jaar toch gewoon een enorm geldbedrag op je bankrekening tegemoet zien.

Zelf meespelen met US Powerball

De US Powerball is door de hoge jackpot razend populair geworden. Niet zo gek dus dat maar liefst 44 van de 50 Amerikaanse staten meespelen. Vooral wanneer de jackpot hoog is, is er een ware run op de loten. Toen de jackpot de grens van de 1,5 miljard dollar overschreed, ontstonden er zelfs lange rijen bij de verkooppunten. Er waren maar weinig mensen die de verleiding konden weerstaan om een lot te kopen. Het winnen van de US Powerball jackpot is dan ook echt levensveranderend.

Vanuit andere landen in de wereld is er vaak jaloers gekeken naar de miljoenenjackpot van de Amerikaanse Powerball. Loten waren immers alleen te koop in de Verenigde Staten zelf. Maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Tegenwoordig kun je je loten simpelweg online kopen via TheLotter. Na betaling ontvang je een digitaal lot waarmee je officieel meespeelt met de trekking.

Powerball

US Powerball is één van de grootste loterijen van de wereld met ongekende hoogtes in prijzengeld. De jackpot loopt jaarlijks zomaar op tot een half miljard en soms zelf wel meer! Dit maakt de Amerikaanse Powerball leuk en onwijs aantrekkelijk om mee te spelen. Wil je een keer meespelen? Je koopt eenvoudig online je loten en speelt vervolgens mee in de grootste loterij van de wereld! Nu zelfs tijdelijk 15% korting op loten via onze website!

Bekijk andere loterijen!