Eurojackpot

EuroJackpot
Koop hier online loten voorEuroJackpot
15%
Korting via ons:VOORWAARDEN: Korting van toepassing op deelname 5 trekkingen via theLotter.com.

Meespelen met de EuroJackpot loterij

Loterijen bestaan al heel lang. Tot 2004 hadden Europese landen allemaal zo hun eigen loterijen. Dat is nog steeds zo, maar er is ook iets bij gekomen: een Europese loterij. Of eigenlijk twee. Want nadat in 2004 EuroMillions van start ging, was het op 23 maart 2012 tijd voor de eerste trekking van Eurojackpot. De kansspelbedrijven achter deze loterij hadden vanaf het begin de ambitie om minstens zo groot te worden als EuroMillions. En verrassend genoeg lijkt dat te lukken. Eurojackpot is geen slap aftreksel geworden van EuroMillions. Integendeel zelfs. Het is een razend populaire loterij waar wekelijks miljoenen mensen aan meespelen. Wie weet ben jij wel één van hen.

Een Europese loterij met achttien deelnemende landen

Eurojackpot is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende nationale loterijen. Bij de eerste trekking in 2012 deden er zes landen mee. De landen die deelnamen aan de EuroJackpot waren Duitsland, Nederland, Finland, Denemarken, Estland en Slovenië. Het idee voor een nieuwe Europese loterij sloeg aan. Inmiddels is het aantal deelnemende landen dan ook uitgebreid naar achttien. Onder andere Italië, IJsland, Noorwegen, Kroatië en Hongarije spelen tegenwoordig mee. Van alle landen is alleen Spanje verbonden aan zowel de Eurojackpot als de Euromillions loterij.

De afgelopen jaren is gebleken dat Europese loterijen een groot succes zijn. Vooral de hoge jackpot is voor veel mensen een reden om mee te spelen. Het idee voor zo’n grote loterij met een extra hoge jackpot komt (misschien niet heel verrassend) uit de Verenigde Staten. Daar trekken loterijen als Mega Millions en Powerball al jarenlang grote groepen spelers. Dat Europeanen er ook van houden om een gokje te wagen, is wel duidelijk. Want sinds de oprichting in 2012 groeit Eurojackpot alleen maar verder.

Zo speel je mee met EuroJackpot

Meespelen met Eurojackpot is heel simpel. Je koopt een lot met vijftig getallen en tien bonusgetallen. Van de reguliere cijfers moet je er vijf aankruisen. Daarnaast selecteer je twee van de bonusgetallen. Dit is alles wat je dient te voorspellen. 

Heb je jouw cijfers ingevuld op het EuroJackpot formulier? Nu is het vervolgens afwachten tot de trekking begint. De Eurojackpot trekking is iedere vrijdagavond om 21.00 uur. Je maakt dus wekelijks kans op gigantische geldprijzen via Eurojackpot. Heb je alles goed voorspeld? Dan is de Eurojackpot van jou.

In de race voor de jackpot

Bij Eurojackpot kun je met een kleine inzet al grote bedragen winnen. Dit maakt de EuroJackpot dan ook zo ontzettend populair onder deelnemers. Loten zijn te koop voor 2 euro en met dat geld maak je kans op de volledige jackpot. De hoogte van deze jackpot is minimaal 10 miljoen euro. Elke week dat er geen winnaar is, groeit het bedrag gestaag. Uiteindelijk kan de jackpot uitkomen op een maximaal bedrag van 90 miljoen euro. En deze prijs is er de afgelopen jaren al meerdere keren uitgegaan.

Als het maximale winstbedrag is bereikt en er geen winnaar is, profiteert iedere speler van Eurojackpot mee. Het geld dat normaal gesproken naar de jackpot zou gaan, verdeelt de loterij nu namelijk onder de andere geldprijzen. Zo neemt de kans alleen maar toe dat er binnenkort een hoog geldbedrag op je bankrekening wordt bijgeschreven.


Overige geldprijzen bij EuroJackpot

Natuurlijk droom je van al die miljoenen euro’s die je met de Eurojackpot kunt winnen. Maar net als bij elke andere loterij is de kans dat je wint niet zo groot. Gelukkig zijn er ook nog andere geldprijzen die zeker de moeite waard zijn. Je wint bij Eurojackpot al als je drie van de in totaal twaalf nummers goed hebt. Hoe hoog die prijs is, is vooraf niet exact bekend. Dat komt door de ietwat ingewikkelde rekensom die er bij Eurojackpot aan te pas komt.

De winnaar worden bij deze loterij ingedeeld in twaalf categorieën (of rangordes). Zo is er bijvoorbeeld een categorie voor spelers die vier reguliere nummers en één bonusnummer goed hebben. Met drie reguliere nummers en twee juist voorspelde bonusgetallen kom je weer in een andere categorie terecht. Elke rang krijgt een bepaald percentage van de omzet toebedeeld. In totaal gaat zelfs 1 euro van elk verkocht lot naar de prijzenpot. Hoe meer loten er die week verkocht zijn, hoe hoger de uiteindelijke winst per rang dus wordt. Zit je net in een categorie waar veel winnaars zijn? Dan heb je pech. Want de totale winst per rang wordt gedeeld door alle winnaars. Dat geldt zelfs voor de jackpot. Als je alle getallen goed hebt, is het dus maar hopen dat je de enige bent.

Wat is het verschil met die andere grote Europese loterij?

Bij het bespreken van Eurojackpot kunnen we niet om die andere grote Europese loterij heen: EuroMillions. In eerste instantie werd Eurojackpot gezien als het kleine broertje van EuroMillions. Toch is dat inmiddels wel veranderd. Waar EuroMillions negen deelnemende landen heeft, heeft Eurojackpot er namelijk al achttien. De jackpot ligt bij Eurojackpot wel wat lager. Het bedrag tussen de 10 en 90 miljoen wordt door EuroMillions afgetroefd met bedragen tussen de 17 en 190 miljoen. Maar statistisch gezien is de kans dat je de jackpot wint weer het grootst als je bij Eurojackpot meespeelt. Beide loterijen hebben zo hun voordelen. Feit is wel dat Eurojackpot al lang niet meer in de schaduw staat van die andere grote Europese loterij.

Koop je EuroJackpot lot online via TheLotter

De trekking van Eurojackpot vindt elke vrijdagavond plaats. Om mee te spelen, moet je vrijdag vóór 18.55 uur in het bezit zijn van een lot. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je te druk bent geweest om naar de winkel te gaan. Of misschien ben je het simpelweg vergeten en bedenk je je vrijdagavond nog dat je eigenlijk mee had willen spelen. TheLotter.com biedt dan uitkomst. Hier kun je online loten van alle grote loterijen die wereldwijd gespeeld worden. Eurojackpot hoort daar zeker bij. De officiële loten die je via TheLotter koopt, ontvang je overigens direct in je mailbox. Zelfs als je vrijdag op het allerlaatste moment nog inzet, heb je het lot op tijd in handen voor de trekking die om 19.00 uur begint.

EuroJackpot

De EuroJackpot is een Europese loterij welke wordt georganiseerd door 16 deelnemende Europese landen. De EuroJackpot behoort daarmee tot de grootste loterijen van Europa. De EuroJackpot start met een Jackpot bedrag van €10 miljoen en kan oplopen tot het waanzinnige bedrag van €90 miljoen. Kansmaken op zo’n waanzinnig geldbedrag en een keer deelnemen aan de EuroJackpot? Ontvang via Loten.com nu 15% korting wanneer je meedoet met 5 trekkingen in de EuroJackpot!

Bekijk andere loterijen!