Waarom jij de loterij kunt winnen!

Misschien denk je dat alleen de echte geluksvogels de loterij winnen. Maar waarom zou jij die geluksvogel niet zijn? Uit statistisch onderzoek blijkt namelijk dat onwaarschijnlijke dingen veel vaker voorkomen dan je denkt. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar in de praktijk gebeuren er heel regelmatig dingen die laten zien dat het geen onzin is.

De loterij winnen: statistieken of werkelijkheid?

Wanneer we de statistieken volgen, dan is de kans op het winnen van de loterij echt heel erg klein. Dan hebben we het niet over een op honderd of zelfs duizend, maar vaak zelfs over een op vele miljoenen. Daarmee is die kans veel groter dan de kans dat iemand meer dan 20 keer achter elkaar kop gooit met een zuivere munt. En toch zijn er mensen die dat voor elkaar krijgen. Net zoals er mensen zijn die moeiteloos de loterij winnen.

Een voorbeeld om te illustreren dat het onwaarschijnlijke gewoon kan gebeuren. Een beroemd verhaal over het casino van Monte Carlo vertelt dat een balletje uit de roulette wel 26 keer op zwart viel. Dit gebeurde op 18 augustus 1913. Iets wat meer onwaarschijnlijk is, valt bijna niet te bedenken. Toch is dit voorval echt gebeurd. Natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden te verzinnen, zowel positief als negatief. Wat dacht je van de Titanic? Het werd door iedereen onmogelijk geacht dat dit schip zou zinken, maar we weten allemaal hoe het afgelopen is.

De inschatting van een kleine kans op een catastrofe of geluk in de loterij wordt gebaseerd op een redenatie, een model en vaak op meerdere theorieën. De kansberekening klopt dan ook alleen als al deze zaken volledig correct zijn. Mocht er ergens een fout zijn gemaakt in de beredenering of in de berekening, dan betekent dat dat de volledige kansberekening de mist in is gegaan. En dat zorgt ervoor dat de werkelijke kans een stuk groter kan zijn.

Wil jij de loterij winnen?

Lijkt het jou onwaarschijnlijk dat je de loterij zult winnen? Dan is het de hoogste tijd om een lot te kopen. We hebben namelijk gezien dat het onwaarschijnlijke zomaar zou kunnen plaatsvinden. Wacht dan ook niet langer en speel mee met internationale loterijen via TheLotter. Je kunt onder meer meespelen met MegaMillions en het bekende US Powerball. Bestel je loten online en laat ze veilig bewaren in de kluis van TheLotter tot het moment van de trekking!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie