Trouwe speler loopt jackpot mis

Stel je voor: je speelt al jaren mee met de loterij, maar juist als de jackpot op jouw lot valt, blijkt dat het lot niet goed aangekocht is, omdat je niet voldoende saldo op je rekening had. Het overkwam Kamal Maihouane uit Sittard. Hij ging echter niet bij de pakken neerzitten en ging de strijd met de loterij aan.

Een rechtszaak voor de Postcode Loterij

De 22-jarige Kamal had zo’n drie jaar geleden een te laag saldo op zijn bankrekening. De loten werden normaal gesproken automatisch aangeschaft, maar door het te lage saldo gebeurde dat dit keer niet. Natuurlijk viel juist in die week een miljoenenprijs op zijn eigen postcode. Wat doe je dan? Kamal liet het er niet bij zitten en besloot om de Postcode Loterij voor het gerecht te dagen. Hij vond dat hij recht had op zijn prijs. De rechter was het daar echter niet mee eens. Uit het proces kwam uiteindelijk de conclusie dat Kamal zelf het saldo op zijn rekening had moeten checken. Het was zijn eigen verantwoordelijkheid dat het bedrag voor de loten niet kon worden afgeschreven. Kamal krijgt dus niet alleen de prijs niet, maar wordt ook nog eens veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Dit komt neer op een bedrag van ruim € 10.000,-. Voor Kamal voelt het alsof hij een boete moet betalen voor iets waar hij niet schuldig aan is. Hij was echter niet de eerste die zoiets overkwam. In 2002 was er eveneens een man die geen winst kon pakken, omdat zijn lot achteraf niet betaald bleek te zijn. De Rabobank had destijds het bedrag teruggeboekt wegens een ontoereikend saldo. Deze man ging eveneens een rechtszaak aan en ging daarbij zelfs in hoger beroep. Dat verloor hij echter. Deze man had dus net als Kamal vele duizenden euro’s aan proceskosten gemaakt, zonder de prijs te kunnen innen. De advocaat van Kamal is het niet eens met de uitspraak van de rechtbank. Sandra Carli gaf aan dat hij toch minimaal een bericht had moeten ontvangen van de Postcode Loterij toen het lot niet gekocht kon worden. Bovendien voert zij aan dat dit ook niet zo werkt als bijvoorbeeld je huur niet wordt afgeschreven wegens een te laag saldo.

Ga op safe en speel online mee

Natuurlijk wil jij dit soort situaties niet meemaken. Speel daarom nu mee met jouw favoriete loterij via TheLotter. Je lot wordt gewoon veilig voor je bewaard in een kluis en je weet zeker dat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Speel jij mee met het Amerikaanse Powerball of ga je voor MegaMillions?

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie