Trekking uitgesteld door technische storing

Een trekking van de Lotto moest worden uitgesteld door een technische storing. Vandaag de dag werken alle loterijen met een computersysteem, waarvan zij dan ook afhankelijk zijn voor de trekking. Het komt vaker voor dat een loterij belemmerd wordt door technische problemen. De trekking wordt in dat geval meestal uitgesteld.

Loterijen en computersystemen

Bij de Lotto was het zo dat men afgelopen weekend langer op de trekking moest wachten. Normaal is de uitslag altijd op zaterdag. Vorige week was dat echter op zondag. De loterij gaf aan het heel vervelend te vinden, maar anderzijds ook ervoor te zorgen dat iedereen de prijs kreeg waar hij of zij recht op had. De trekking zou dan ook op dezelfde manier verlopen dan anders, alleen dan een dagje later. Op zaterdag zat er namelijk een storing in het computersysteem, waardoor de controle niet gedaan kon worden. De loterij zelf gaf aan dat dit wellicht veroorzaakt werd door een nieuwe prijs die was toegevoegd.

Technische storingen bij internationale loterijen

Het komt vaker voor dat loterijen een storing hebben in het computersysteem en dat de trekking daardoor bijvoorbeeld uitgesteld moet worden. Het gebeurde vorig jaar bijvoorbeeld ook bij de Arizona Lottery. Daarbij gaf de machine exact dezelfde winnende combinaties voor vier verschillende spellen. In Ierland waren er een paar jaar eerder al grote problemen. Het gebeurde zelfs meerdere keren dat het computersysteem niet werkte en de trekking dus uitgesteld moest worden. Vooral op social media worden op zulke momenten de frustraties geuit. Natuurlijk is het ook vervelend als je wacht op het moment van de trekking en dat dan wordt uitgesteld. Het is echter wel altijd zo dat de prijs gewoon beschikbaar blijft en de trekking op dezelfde manier gebeurt als eerder gepland was. Je winkansen worden dus niet kleiner door technische storingen.

Speel zorgeloos mee

Wil jij wel meespelen met de loterij, maar liever niet het moment van de trekking hoeven afwachten? Bij TheLotter wordt dit jou allemaal uit handen genomen. Je kunt de loten van jouw favoriete loterij gewoon online kopen. TheLotter wacht dan het moment van de trekking voor je af en houdt precies in de gaten of je gekozen combinatie winnend was. Mocht dat het geval zijn, dan krijg je vanzelf bericht. Speel jij mee met EuroMillions of ga jij toch voor het US Powerball? Koop je loten nu via TheLotter en speel zonder zorgen mee!

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie