Prijs van 5 miljoen nog niet opgehaald door winnaar

Een inwoner van New York won onlangs met een enkel kraslot een megaprijs van maar liefst 5 miljoen dollar. Hij wilde zijn prijs echter niet ophalen. Waarom wilde hij dat niet en wat gaat er met de prijs gebeuren?

Op de foto met de prijs

De New York Lottery stelt als voorwaarde dat de winnaar op de foto gaat en er bovendien ook een video wordt gemaakt waarin de winnaar te zien is. De 24-jarige New Yorker heeft daar beslist geen oren naar. Hij is bang voor de reacties om zich heen als bekend wordt dat hij de miljoenenprijs gewonnen heeft. De New York Post wist de man te spreken te krijgen, onder de belofte dat de krant zijn anonimiteit zou garanderen.

Momenteel is de man werkloos, voorheen had hij baantjes in een aantal fastfoodrestaurants, waaronder McDonalds. Hij woont in Noorwood, een gedeelte in de wijk Bronx. Dit deel van New York is relatief arm. De man is bang dat zijn omgeving er misbruik van zou maken als ze te weten zouden komen dat hij de prijs gewonnen heeft.

Een vergeten lot

Het lot kocht hij toen hij in de stad was om nieuwe kleding voor zijn verjaardag te kopen. In eerste instantie vergat hij het compleet, tot het lot bijna uit zijn zak viel toen hij naar het toilet ging. Hij begon meteen te krassen en zag het getal 5.000 verschijnen. Er kwamen echter steeds meer nullen bij. De New Yorker zegt het pas te kunnen geloven als hij het geld daadwerkelijk in zijn bezit heeft. Dat kan nog wel even duren, want de loterij houdt voet bij stuk: eerst de foto en video. Deze voorwaarde staat zelfs achterop het lot.

Verzoek bij de State Gaming Commission

De winnaar dient nu een verzoek in bij de State Gaming Commission om de 5 miljoen dollar toch nog te krijgen, maar dan in anonimiteit. Mocht het verzoek niet ingewilligd worden, dan is de man van plan om naar de rechter te stappen. Het geld wil hij gebruiken om woningen te kopen voor zijn familie en bovendien wil hij een miljoen opzijzetten voor zijn 4-jarige dochter.

Doe mee en haal jouw prijs gewoon op

Ook kans maken op een miljoenenprijs? Natuurlijk wil jij jouw prijs in dat geval wel cashen. Doe nu mee via TheLotter en maak kans op grote prijzen. Speel bijvoorbeeld mee met het Amerikaanse Powerball of waag een kansje in EuroMillions.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie