Vind hier een overzicht met bekende en populaire loterijen wereldwijd. Je speelt bij een betrouwbare tussenpartij eenvoudig mee in de meest uiteenlopende loterijen en maakt zo kans op hoge geldprijzen en gigantische jackpots. Je heb hierdoor de mogelijkheid om aan vrijwel iedere (bekende) loterij wereldwijd deel te nemen. Profiteer via Loten.com van extra korting op het kopen van loten. Je krijgt via ons bij het kopen van loten extra voordeel tot soms wel 15% korting of een gratis lot! Wacht dus niet langer en profiteer!

Koop loten in 's werelds Populairste Loterijen

LoterijenVoordeel via onsTaalOver loterijBetalenPopulariteitGa naar:

15% korting!

exclusief via Loten.com

+ De hoogste Jackpots!
+ Fikse korting via ons
+ Trekking 2 keer per week
+ Eenmalig meespelen!

Meer info…

20%

korting op 10e lot

+ Grootste Europese loterij!
+ Wekelijks twee trekkingen!
+ Speel eenmalig of via abonnement
+ Betalen met iDEAL

Meer info…

15%

korting bij 5 loten

+ Bekende Europese loterij
+ Hoge winbedragen!
+ Eenmalig meespelen
+ Betalen met iDEAL

Meer info…

15%

korting bij 5 loten

+ MEGA Jackpots!
+ Ieder 10e lot gratis!
+ Speel eenmalig of via abonnement
+ Betalen met iDEAL

Meer info…

15%

korting bij 5 loten

+ Grootste loterij van Italië
+ Hoge Jackpots!
+ Optie voor SuperStar
+ Eenmalig meespelen of abonnement

Meer info…

Gratis lot

10e lot gratis!

+ Populaire Californische loterij
+ Hoge Jackpots!
+ Record Jackpot van $193 miljoen
+ Eenmalig meespelen of abonnement

Meer info…

15%

korting bij 5 loten

+ Grootste Spaanse loterij
+ Dikke vette jackpot!
+ Spaanse kerstloterij
+ Eenmalig meespelen of abonnement

Meer info…

15%

korting bij 5 loten

+ Grote Duitse loterij
+ Hoge jackpots!
+ Volg live-trekkingen op ZDF
+ Eenmalig meespelen of abonnement

Meer info…

Speel mee met loten uit de grootste loterijen!

Over de hele wereld worden loterijen georganiseerd. Je hebt in Europa bekende loterijen als EuroJackpot, de Staatsloterij, de Postcode Loterij, EuroMillions en de Duitse Lotto. Maar ook in veel andere landen wereldwijd vind je een aantal interessante loterijen om aan mee te doen. Er wordt vaak weinig bekendheid gegeven aan deze loterijen en de enige keren dat deze buitenlandse loterijen de media halen, is wanneer de jackpot een recordhoogte heeft bereikt. Dat is meteen hét moment dat veel mensen ervan dromen om zelf een lot te kopen. Dat kan simpelweg online. Nu is het alleen nog de vraag aan welke loterij je dan het beste mee kunt doen. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak, maar er zijn wel een aantal loterijen die erg populair zijn. En dat is uiteraard niet voor niets.

Dit zijn populairste loterijen

Loterijen troeven elkaar graag af. Een jackpot van 10 of 20 miljoen euro is al lang niet hoog genoeg meer om wereldwijd spelers te trekken. Tijdens de Spaanse kerstloterij El Gordo staat de jackpot bijvoorbeeld op honderden miljoenen euro’s. Een behoorlijk bedrag, maar dit geld wordt wel standaard verdeeld over 170 winnaars. Bij EuroMillions en US Powerball heb je meer kans dat de complete jackpot voor jou is. En die jackpot is bepaald niet zuinig. EuroMillions heeft een maximale jackpot van maar liefst 190 miljoen euro. Dit bedrag valt zelfs nog in het niet bij de hoogste jackpot van de Amerikaanse Powerball. Bij deze loterij werd al eens een jackpot van ruim 1,5 miljard dollar uitgekeerd. Logisch dus dat spelers van over de hele wereld volop aan dit soort loterijen meedoen.

De meeste spelers die een lot kopen voor een buitenlandse loterij doen dat via een tussenbedrijf zoals theLotter. Doordat deze bedrijven bijna alle windstreken van loten voorzien, hebben ze een goed beeld van de verschillende voorkeuren van de gokkers. Zo blijkt de ene loterij erg populair bij Belgen, Nederlanders en bijvoorbeeld Duitsers, terwijl Mexicanen of Brazilianen veel liever hun geld inzetten op een spel die in Europa juist nauwelijks gespeeld wordt. De analyse van theLotter levert voor Europese spelers de volgende top 5 op:

  • De Amerikaanse Powerball
  • EuroMillions
  • Mega Millions
  • De Italiaanse SuperEnalotto
  • La Primitiva (Spanje)

De Amerikaanse Powerball

Er zijn meerdere redenen om een lot te kopen. Maar een hoge jackpot is toch wel de meest gehoorde reden om mee te doen met een loterij. Als je echt voor de allerhoogste jackpot gaat, dan is de Amerikaanse Powerball een aanrader. De recordjackpot van 1,5 miljard dollar moest door drie winnaars gedeeld worden. Toch valt het hoogste bedrag dat door één speler is gewonnen, ook zeker niet tegen. Want 758,7 miljoen dollar is natuurlijk geen schijntje te noemen. En waarschijnlijk gaat dit bedrag in de toekomst alleen maar stijgen.

Een gokje wagen bij EuroMillions

De grote loterijen uit de Verenigde Staten hebben navolging gekregen in Europa. Zo kun je bijvoorbeeld meespelen met EuroMillions. Deze loterij is ontstaan door samenwerking tussen Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië. Inmiddels zijn er negen landen waar je officieel loten kunt kopen. België is één van deze landen. Buurland Nederland doet niet mee aan deze loterij en richt zich met 18 andere Europese landen volledig op de EuroJackpot loterij. Toch wel de grote tegenhanger van de EuroMillions loterij.

Een lot van EuroMillions bestaat uit twee delen. Hiervan moet je 5 ‘normale’ nummers kiezen én een bonusnummer: de Lucky Star. Deze dubbele constructie is voor het eerst bedacht door de mensen achter US Powerball. Dit gaf hen de mogelijkheid om de jackpot extra omhoog te jagen. Dat merk je ook bij EuroMillions. De jackpot staat hier standaard op minimaal 17 miljoen euro. Is dit voor jou niet genoeg? Wacht dan gewoon even af, want uiteindelijk kan dit bedrag oplopen tot 190 miljoen euro.

Mega Millions

In de Verenigde Staten worden twee van de grootste loterijen ter wereld georganiseerd: US Powerball en Mega Millions. De trekking van Mega Millions vindt elke dinsdag en zaterdag plaats in de Amerikaanse staat Georgia. Tijdens deze trekking draait het natuurlijk vooral om de jackpot. Om deze te winnen, moet je 5 reguliere getallen én een Mega Ball goed voorspellen. Net als bij Powerball en EuroMillions bestaat een lot dus uit twee delen. Heb je alles goed? Dan ben je de trotse winnaar van tientallen (of zelfs honderden) miljoenen dollars.

De Italiaanse SuperEnalotto

De meeste loterijen organiseren één of twee keer per week een trekking. De Italianen pakken het net wat anders aan. Maar liefst drie keer per week kun je met je lot klaar gaan zitten voor de trekking van de SuperEnalotto. Uit een machine met 90 ballen worden elke dinsdag, donderdag en zaterdag 6 nummers getrokken. Daarnaast kun je eventueel een SuperStar kiezen om extra prijzen mee te winnen. De Italiaanse SuperEnalotto is over de hele wereld geliefd vanwege de kans op een hoge jackpot. Deze blijft namelijk groeien totdat hij eindelijk valt.

La Primitiva (Spanje)

Meedoen aan loterijen is niet nieuw. Dat blijkt wel uit het feit dat de Spaanse La Primitiva al meer dan 250 jaar bestaat. De eerste trekking vond plaats in 1763 en gokliefhebbers nog steeds graag mee met deze nationale loterij van Spanje.

Bij La Primitiva speel je met een lot met 49 getallen. Tijdens de trekking op donderdag en zaterdag komen er in eerste instantie 6 ballen uit de machine. Per lot moet je dus 6 cijfers aankruisen, die ook allemaal goed moeten zijn om in aanmerking te komen voor de jackpot. In 2012 is daar nog iets aan toegevoegd: het zogenaamde reintegro getal. Dit getal wordt na de 6 reguliere ballen getrokken. Reintegro is een getal tussen de 0 en de 9 dat altijd automatisch aan je lot wordt toegevoegd. Het is dus puur een kwestie van geluk hoe je uiteindelijke lot eruit komt te zien. En dat je niet overal invloed op hebt, is misschien ook wel de charme van La Primitiva.

Wat is jouw favoriete loterij?

Bovenstaande loterijen zijn enkele van de populairste. Toch is er nog veel meer aanbod om uit te kiezen. Probeer bijvoorbeeld eens de Duitse Lotto 6 aus 49, de Franse Loto of de Saturday Lotto Australia. Het spelprincipe is altijd hetzelfde, maar het gevoel (en uiteraard ook het prijzengeld) is bij elke loterij weer anders. Speel dus gewoon met een aantal verschillende loterijen mee en je merkt vanzelf wat jouw favoriet is.

Populaire loterijen

* Waarderingen zijn gebaseerd op bekendheid & populariteit van de loterijen.