Miljoenenprijs EuroMillions geclaimd

De jackpot van EuroMillions had de afgelopen week een enorme omvang bereikt. Het is een Brit die het gelukkige lot in zijn bezit had. De prijs volgde op een Superdraw van vrijdag 20 april, maar die werd niet gewonnen en bleef daardoor staan tot de volgende trekking.

140 miljoen euro met EuroMillions

In totaal heeft de Brit een prijs geclaimd van 121 miljoen pond, wat gelijkstaat aan ongeveer 140 miljoen euro. De winnaar heeft dan ook niet alleen de tiende grootste EuroMillions-jackpot in de wacht gesleept, maar ook nog eens de derde jackpot in grootte die ooit in Groot-Brittannië gewonnen werd. De woordvoerder van de Engelse nationale loterij zei: ‘Een schitterende winst. Deze loterijspeler staat nu op de derde plaats in de top van de National Lottery Rich List en kan zich nu alle luxe veroorloven. We willen de winnaar ondersteunen en de eerste stappen van deze prachtige overwinning met hem vieren.’

Geen belasting over loterijwinst

De gelukkige winnaar kan het volledige bedrag winnen. In Groot-Brittannië geldt namelijk de regel dat loterijwinsten niet onderhevig zijn aan belastingen. Mocht het geld overgaan in een nalatenschap, dan valt het echter wel onder successierechten en is het geld ook belast. Ook wanneer de winnaar besluit om een deel van het geld weg te schenken, dient hier mogelijk schenkingsbelasting over betaald te worden.

Jackpotwinnaar blijft anoniem

Hoewel loterijen vaak pleiten voor transparantie over winnaars en prijzen die uitgekeerd worden, kiest deze winnaar ervoor anoniem te blijven. Het is zelfs niet bekend of het om een individu, een pool of een bedrijf gaat. De details hierover worden niet vrijgegeven. De vorige Britse winnaars van een EuroMillions Superdraw zijn ook niet echt in de bekendheid gekomen, maar hun namen zijn wel vrijgegeven. Hierbij ging het in beide gevallen ook om ruim 100 miljoen pond. Aan de ene kant geeft anonimiteit rust en komt de winnaar niet in de belangstelling te staan. Aan de andere kant zorgt openheid ervoor dat je nooit bang hoeft te zijn dat je geheim op straat komt te liggen en kun je precies datgene doen met je geld waar je zin in hebt, zonder dat anderen achterdochtig worden. Het is de eerste beslissing die een winnaar neemt: blijf ik anoniem of niet?

Kans maken op een miljoenenjackpot?

Wil jij ook kans maken op een miljoenenjackpot? Via TheLotter kun je eenvoudig loten kopen bij grote internationale loterijen. Ook EuroMillions en MegaMillions liggen daardoor binnen handbereik. Koop je loten nu via TheLotter en doe mee!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie