Miljoenenjackpot van US Powerball gevallen

Afgelopen zaterdag was de trekking van de US Powerball en het werd spannend. Er was naar schatting maar liefst 455 miljoen dollar te vinden en daar kwam de uiteindelijke jackpot ook ongeveer op uit. De prijs viel op een enkel ticket en werd de 8ste jackpot in grootte in de hele geschiedenis van het Amerikaanse Powerball.

Een gelukkige winnaar in Pennsylvania

De afgelopen keren was de jackpot steeds niet gevallen en die was dan ook enorm gegroeid. Al snel kwam men erachter dat het winnende lot verkocht was in Pennsylvania. Het lot had de nummers 22, 57, 59, 60 en 66 en Powerballnummer 7. Bovendien waren er naast het lot waar de jackpot op viel ook drie loten die voor de tweede prijs in aanmerking kwamen. TheLotterEen van hen won 2 miljoen dollar, terwijl de andere twee winnaars er beiden met 1 miljoen dollar vandoor gingen. De winnaar van de jackpot kan ervoor kiezen om de 455 miljoen dollar gedurende 29 jaar lang uit te laten betalen in kleinere gedeeltes of om voor een eenmalige grote uitbetaling te kiezen van 269,4 miljoen. De jackpot van het Amerikaanse Powerball viel voor het laatst op 6 januari 2018 en de grootte van de jackpot bedroeg toen 559,7 miljoen dollar. Deze winnaar koos voor de optie van een eenmalige grote uitbetaling en ontving daarbij maar liefst 352 miljoen dollar. Door de grote van het bedrag wilde de winnaar graag anoniem blijven en zij liet het bedrag dan ook opnemen via een trust: Good Karma Family 2018. Of zij haar anonimiteit inderdaad kan blijven behouden, is echter de vraag. Dat geldt ook voor de winnaar uit Pennsylvania. De Amerikaanse loterij streeft naar openheid over de gewonnen jackpots.

Maak jij al kans?

De jackpot is nu weer teruggezet naar de basis van 40 miljoen dollar, nog steeds niet echt een klein bedrag om te winnen. De tweede prijs bedraagt altijd 1 of 2 miljoen dollar en natuurlijk maak je ook altijd kans om die mooie prijs in de wacht te slepen. De eerstvolgende trekking vindt plaats op woensdag 21 maart 2018. Wil je een gokje wagen? Koop dan nu jouw loten voor het Amerikaanse Powerball online. Je kunt je loten eenvoudig kopen via TheLotter. Ben je te laat voor de trekking van 21 maart? Realiseer je dan dat er elke woensdag en zaterdag een trekking is bij het US Powerball. Bovendien kun je ook voor vele andere internationale loterijen online loten kopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan MegaMillions.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie