Loterij winnen maakt gelukkig

Geld maakt niet gelukkig, maar toch geven mensen met meer geld hun leven een hoger cijfer. Bovendien kun je je met de winst uit een jackpot ineens allerlei leuke dingen veroorloven die jou ook weer gelukkiger maken. Daar staat tegenover dat je niet ongelukkig wordt van het uitgeven van geld aan een lot. Zo bezien is het kopen van een lot dus volkomen rationeel.

Gelukkig worden door de loterij te winnen

Meedoen aan de loterij kun je zien als een rationele beslissing. Je wordt namelijk niet ongelukkig door het kopen van een lot, maar je wordt wel gelukkig door het winnen van de jackpot. Dat komt naar voren in het nieuwe boek van Ap Dijksterhuis, een hoogleraar in de psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Natuurlijk ben je vooral in het begin hartstikke blij met je winst. Vlak nadat je gehoord hebt dat je de jackpot hebt gewonnen, kun je het bijna niet bevatten. Dit euforische gevoel zal echter op een gegeven moment wegebben. Maar het geluksgevoel blijft. Loterijwinnaars zijn gelukkiger dan zij waren voordat zij de jackpot hadden gewonnen.

Miljardairs zijn bovengemiddeld gelukkig. Dat komt niet alleen door het idee dat men financieel zorgeloos door het leven kan. Er zijn ook dingen die gelukkig maken die dan binnen het bereik liggen. Zo is bijvoorbeeld bekend dat reizen er daadwerkelijk voor zorgt dat we gelukkiger zijn. Het geluk van een nieuw kledingstuk ebt na een aantal dagen weg. Van een mooie stedentrip of trektocht door de natuur genieten we echter nog heel lang na. De herinnering van zulke ervaringen zorgt nog lang voor een gelukkig gevoel. En heb je er al over nagedacht hoe je je geld verder gaat besteden als jij die jackpot wint? Dan is het een goed idee om die luxe tv eens te verruilen voor een vaatwasser. Dat bespaart namelijk tijd en een vervelend klusje. Wist je dat we ook blijer worden van de service van een schoonmaker dan van een nieuwe spijkerbroek? En een laatste puntje dat ons gelukkiger maakt: anderen gelukkig maken. Met een dikkere portemonnee ben je in staat om anderen eens extra te verwennen. Dat zorgt niet alleen bij de ander, maar ook bij jou voor een geluksgevoel.

Hoe gelukkig ben jij?

Hoe gelukkig we ook zijn, het kan altijd nog een beetje gelukkiger. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen spelen met allerlei loterijen. Je speelt nu ook online mee met een van de grote internationale loterijen. Zo maak jij kans op een megajackpot om jouw geluk nog te verhogen. Kies bijvoorbeeld voor MegaMillions of het US Powerball. Voor het meespelen bij deze internationale loterijen kan je terecht bij tussenhandelaar en website TheLotter, waarbij je op een veilige manier kunt online meespelen. Koop jouw loten nu en wie weet ben jij de volgende winnaar van een geweldige hoofdprijs!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie