Hoe meespelen in populaire loterijen?

Het meespelen met loten in loterijen is nog altijd immens populair. Vrijwel iedereen heeft ooit weleens op één of andere manier deelgenomen aan een loterij. De kans dat je zelf ooit een lot gekocht hebt, is dan ook groot. Loterijen worden al decennia lang georganiseerd en blijven nog altijd populair onder mensen. Maar wist je dat je tegenwoordig nog veel meer opties hebt voor het meespelen in loterijen? Je kunt namelijk ook gewoon meespelen met buitenlandse loterijen van over de hele wereld. En je hoeft echt niet de grens over te rijden om ter plekke loten te kopen als je mee wilt dingen naar die megajackpot. Je kan namelijk gewoon online meespelen met de loterij naar keuze.

Absurd hoge prijzen bij de grootste loterijen ter wereld

Loterijen vertegenwoordigen een soort droom bij mensen. De vele miljoenen die er te winnen zijn, zetten je leven dan ook volledig op zijn kop. Natuurlijk horen daarbij veel loterij reclames van een luxe leven met jachten, zwembaden, villa’s en grote auto’s. Toch is jouw droom misschien anders. Stoppen met werken? Als je miljoenen wint, kan het! Een dierenopvang beginnen op het Spaanse platteland? Wie weet wordt dit wel werkelijkheid als je meespeelt met één van de populaire loterijen.

” …Je koopt eenvoudig online loten voor buitenlandse loterijen! “

In eigen land zijn er al verschillende loterijen waarmee je mooie geldprijzen kunt winnen. Dus je vraagt je misschien af waarom je dan zou kiezen voor een buitenlandse loterij. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: de extra hoge geldprijzen. Elk jaar rond de kerstdagen kijkt de hele wereld bijvoorbeeld verlangend uit naar de trekking van El Gordo. Deze Spaanse loterij heeft zijn naam danken aan de enorm hoge jackpot. El Gordo betekent immers simpelweg ‘De Dikke’. Andere loterijen waarbij de geldprijzen gigantisch zijn, zijn bijvoorbeeld EuroMillions (met een maximale jackpot van 190 miljoen euro) en de Amerikaanse Powerball. De jackpot bij de Powerball heeft zelfs al eens de grens van de 1,5 miljard (!) dollar gepasseerd. Daar kunnen de meeste loterijen toch echt niet aan tippen.

Meespelen met de loterij van jouw keuze

We kunnen stellen dat vrijwel ieder land over het algemeen genomen zijn eigen beperkte aantal aan loterijen heeft. Zo kennen we uit Duitsland de Duitse Lotto, hebben de Belgen de Nationale Loterij van Belgie, staan de Nederlanders bekend om de Staatsloterij en worden er in Spanje jaarlijks miljoenen loten verkocht voor de El Gordo loterij. Het veelzijdige aanbod maakt het super aantrekkelijk om mee te spelen verschillende loterijen.

De komst van het internet maakt het mogelijk om mee te spelen over de grens bij diverse buitenlandse populaire loterijen. Het is daarbij volledig legaal om online mee te spelen met de loterij van jouw keuze. Deelname is alleen wel op eigen risico. Ieder land heeft namelijk zijn eigen regels en wetgeving m.b.t. het uitgegeven van loterij vergunningen. Je hebt dus te maken met regelgeving van het desbetreffende land waarin de loterij georganiseerd. Houd hier te allen tijde rekening mee wanneer je afweegt deel te nemen in een buitenlandse loterij.

Hoe gaat het meedoen aan een buitenlandse loterij in zijn werk?

Loten voor de Amerikaanse Powerball, de Italiaanse SuperEnalotto en de Spaanse La Primitiva worden alleen in eigen land verkocht. Dat maakte het lange tijd lastig om als buitenlander met deze loterijen mee te spelen. Maar aangezien de hele wereld tegenwoordig via internet met elkaar verbonden is, is daar natuurlijk een oplossing voor gevonden. En die oplossing draagt de naam theLotter.

TheLotter is een bedrijf dat niets anders doet dan loten inkopen en verkopen. Daarvoor maken ze gebruik van meer dan 20 kantoren, die over de hele wereld verspreid zitten. Lokale vertegenwoordigers van theLotter kopen namens jou een lot bij de loterij van je keuze. Zo weet je zeker dat je officieel meespeelt met de volgende trekking. Bij theLotter heb je 51 verschillende loterijen om uit te kiezen. Dus of je nu gaat voor een loterij uit de VS, Canada, Australië óf dat je het iets dichter bij huis houdt: het kan allemaal. Als bewijs van je deelname ontvang je een digitaal lot in je mailbox. Heb je prijs? Via een sms of e-mail word je zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Het maakt dus helemaal niets uit als je de trekking niet live kunt volgen. Bij winst hoef je overigens niet bang te zijn dat je een deel van het prijzengeld moet afstaan aan theLotter. Het geld dat je wint, is echt van jou. Je betaalt wel een klein bedrag voor de dienstverlening van theLotter, maar dat geld zit al bij de prijs van een lot inbegrepen. Van verborgen kosten is dus geen enkele sprake.

De populairste loterijen bij theLotter

Dé loterijspeler bestaat niet. Toch blijkt het wel zo te zijn dat er per land grote verschillen zijn. TheLotter heeft voor veel landen een aparte profielschets gemaakt. Dat levert zonder meer interessante informatie op, bijvoorbeeld over de meest favoriete loterijen per land.

De populairste loterijen onder Europese spelers zijn de Amerikaanse Powerball (hier doet 30% aan mee) en EuroMillions (26%). Opvallend genoeg zijn de andere grote Amerikaanse en pan-Europese loterijen (Mega Millions en Eurojackpot) een stuk minder populair. Maar slechts 11% van de spelers koopt een lot voor Mega Millions, en Eurojackpot staat niet eens in de top 5. Wel is er de nodige interesse voor SuperEnalotto (Italië) en La Primitiva (Spanje). Met 5% van de verkochte loten vullen deze loterijen de top 5 aan. Daarnaast doet ook de Duitse Lotto het erg goed. Toch moet je oppassen dat je niet teveel in een tunnelvisie belandt. Er zijn namelijk nog veel meer interessante loterijen waar je aan deel kunt nemen. Wat dacht je van de California SuperLotto of de Florida Lotto? De jackpots bij deze loterijen doen vaak niets onder voor die van EuroMillions en Eurojackpot. De Spaanse Loteria Nacional is een andere optie voor loterijspelers die een keer wat anders willen. Tijdens de maandelijkse extra verlotingen maak je hier kans op prijzen tussen de 84 en 105 miljoen euro. Je hebt vast al wel een idee wat je met dat geld gaat doen.

Hoe zit het met de kansspelbelasting?

Als je meespeelt met een loterij en je wint daadwerkelijk een hoge geldprijs dan krijg je automatisch te maken met kansspelbelasting. Dat geldt zowel voor nationale loterijen als voor buitenlandse loterijen. De kansspelbelasting wordt doorgaans ingehouden op het prijzengeld dat op je rekening komt te staan. Dat betekent dus dat je belasting betaalt aan het land waar de loterij plaatsvindt. Nadat je belasting over het gewonnen bedrag in het betreffende land hebt afgedragen, hoef je niet nog een keer belasting te betalen in het land waar je inwonend bent. Ook dit maakt het zeer aantrekkelijk om zelf mee te doen aan buitenlandse loterijen.

Speel mee & maak kans op geweldige geldprijzen

Zoals je ziet is het meespelen in loterijen van over de hele wereld vrij eenvoudig. Het internet geeft mensen tegenwoordig de mogelijkheid om aan vrijwel iedere loterij mee te spelen. Wil jij meespelen met een loterij en daarnaast ook profiteren van korting of bijvoorbeeld een gratis lot? Bekijk hier ons overzicht met populaire loterijen en kies de loterij die het beste bij jou past. De eventuele korting via onze website staat bij de betreffende loterij aangegeven. Wij wensen je alvast veel plezier en geluk bij de volgende trekking. En wie weet, WIN jij wel die gigantische miljoenen jackpot of een andere mooie prijs!