Hoe kies je een loterij lot?

Er zijn allerlei manieren waarop we een lot kiezen. Moeten we dat volgens een systeem doen? Wat is de balans tussen vaardigheden en geluk? Spanje staat bekend om zijn kerstloterij, El Gordo. Als we naar de uitbetaling kijken, is het misschien wel de grootste loterij ter wereld. Bijna alle Spanjaarden doen eraan mee. Halverwege de jaren zeventig kocht een man een lot dat eindigde op 48. Zonder het op dat moment te weten had hij het winnende lot te pakken. Achteraf vroeg men waarom hij dat lot gekocht had en hij legde uit: ‘Ik droomde 7 nachten achter elkaar van nummer 7. En 7 keer 7 is 48.’ Gelukkig was rekenen niet de sterkste kant van deze man en haalde hij met zijn rekensom de jackpot binnen.

Vaardigheid en geluk: is het een combinatie?

Bij vrijwel alle dingen in het leven draait het om een combinatie van vaardigheden en geluk. Denk maar aan ons werk, onze investeringen, sporten, etc. Dit is algemeen geaccepteerd. Maar waar ligt de balans?

Wanneer we een succes behalen doordat we puur geluk hebben, zijn we toch geneigd om het zo te draaien dat we het op onze kunde kunnen gooien. Gaat het mis, dan zeggen we liever dat we gewoon ‘pech gehad’ hebben. Zoals wellicht ook een man deed die een enorm bedrag won door te gokken en de volgende week zijn vrienden meenam, omdat hij dacht de winnende formule te kennen. Die week leverde hij echter de winst van de voorgaande week weer in.

Vaak kijken we ook vooral naar resultaten zonder het proces mee te nemen in onze overweging. We zien bij prestatiemetingen in de sport bijvoorbeeld van alles over eindscores, maar niets over de weg die er naartoe is afgelegd. De vaardigheden worden vaak niet meegenomen in zulke beoordelingen.

Bij het kiezen van een lot is het lastig te bepalen of je bepaalde vaardigheden kunt ontwikkelen om het juiste lot eruit te pikken. Vaak heeft een loterij namelijk wel een bepaald systeem waarop de trekking gebaseerd is. In theorie zou het uit te rekenen moeten zijn op welke loten de jackpot zou kunnen vallen, maar in de praktijk is dat uiteraard niet eenvoudig. Bovendien speelt de factor geluk in deze kwestie ook mee.

Hoe kies jij je loterij loten?

Hoe kies jij je lot wanneer je meespeelt in de loterij? Is die gebaseerd op een berekening, kies je voor geluksnummers of neem jij een willekeurig lot? Via TheLotter kun je meespelen met grote internationale loterijen. Koop jouw loten nu online en laat ze veilig opslaan in de kluis. Op die manier kun je bijvoorbeeld meespelen met SuperEnaLotto of EuroMillions. Kies jouw lot en koop het online!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie