Engelsman strijkt 2,5 miljoen op met neplot

In Engeland heeft een man zich weten te verrijken door de jackpot te claimen met een neplot. Hij haalde zo maar liefst 2,5 miljoen pond op huis aan. De man werd drie jaar lang gevolgd door rechercheurs.

Met een neplot de jackpot winnen

Met een neplot de jackpot winnen, het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch lukte het een man uit het Engelse plaatsje Kings Langley. Hij werd vorige week aangeklaagd voor fraude. Gedurende een periode van 3 jaar werd hij gevolgd door frauderechercheurs. Edward Putman is inmiddels 53 jaar en het is niet de eerste keer dat hij voor de rechtbank moet verschijnen. Eerder werd hij al veroordeeld voor verkrachting en voor eerdere fraude die hij pleegde met uitkeringen. Al in 2015 werd er een onderzoek geopend naar Putman. Daar bleek reeds uit dat Putman destijds niet alleen gehandeld heeft bij de vermeende fraude. Een medewerker van Camelot heeft namelijk het neplot voor Putman geprint. Giles Knibbs, zoals deze man heette, kon daar op elk moment naar binnen en heeft daar ook gebruik van gemaakt. Nadat dit nieuws bekend werd, pleegde Knibbs zelfmoord. Hoewel de barcode eigenlijk niet werkte, is de prijs toch uitbetaald. Putman is op borgtocht vrijgelaten en moet op 16 oktober opnieuw voor de rechter komen. Mocht hij schuldig bevonden worden, dan is de kans groot dat hij het volledige bedrag van 2,5 miljoen pond terug moet betalen. Of er verder nog beperkingen of straffen aan vast zitten, is niet bekend gemaakt. De fraude is in Engeland in ieder geval heel spraakmakend en er zal zeker werk van worden gemaakt. Er is zelfs veel commentaar op dat Putman in eerste instantie vrijuit werd gelaten. Het spreekt voor zich dat het geen goed idee is om met een neplot een prijs op te eisen. Koop daarom gewoon echte loten. Dat kan ook online.

Echte loten koop je online

Wil jij kans maken op een grote jackpot? Door mee te spelen met EuroMillions of het Amerikaanse Powerball ding jij mee naar de grootste internationale jackpots. Aarzel dan ook niet en koop je loten nu online via TheLotter. Je koopt je loten gewoon online en deze worden dan veilig voor je bewaard in een kluis. Heb jij een winnend lot gekocht, dan neemt TheLotter direct contact met je op en krijg jij het bedrag uitgekeerd. Met welke loterij speel jij straks mee? Schaf je loten vandaag nog aan!

 

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie