De loterij winnen door een computerfout

Het zal je maar overkomen: een loterij geeft door een computerfout twee uur lang alleen maar winnende loten uit en jij hebt toevallig net tijdens die uren jouw lot gekocht. Het gebeurde het afgelopen jaar in South Carolina.

Een kerstloterij in South Carolina

De loten van ‘Holiday Cash Add-a-Play’ bevatten negen tekens die met de winter te maken hebben. Denk daarbij aan sneeuwvlokken, kerstsokken of kaarsen. Het winnende symbool van die dag was de kerstboom. Het was de bedoeling om er drie op een rij te hebben, verticaal, horizontaal of diagonaal. In dat geval bedroeg de prijs 100 dollar. Je kon echter vijf keer spelen per lot, dus kon je maar liefst 500 dollar per lot winnen.

De kerstboom wint

De kerstboom zorgde voor de winnende combinatie. Bij drie op een rij had je gegarandeerd prijs. Een computerfout zorgde er echter voor dat er alleen maar loten werden geprint met uitsluitend kerstbomen erop. Dat betekende dus 500 dollar voor iedereen die een lot met kerstbomen had veroverd. Zo tussen 18.00 en 20.00 werden er uitsluitend loten gedrukt die vol stonden met kerstbomen.

Wel of geen prijs?

De loterij heeft ongemerkt veel loten uitgegeven met deze combinatie en er zou totaal bijna 20 miljoen dollar uitgekeerd moeten worden. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog de vraag. De loterij is momenteel in overleg met de verkoper van het computersysteem, Intralot. Dit bedrijf wil voorlopig nog geen uitspraken doen.

Deelnemers wachten ongeduldig af

Is hun lot nu winnend of wordt het ongeldig verklaard? De deelnemers van deze loterij wachten ongeduldig af. Sommigen dachten het geluk met hen te hebben en kochten nog veel meer loten. Zo is er zelfs een vrouw die nu bijna 18.000 dollar zou kunnen claimen. Het wachten is nu op de beslissing die Intralot zal nemen.

Speel jij al mee?

Speel jij al mee met een internationale loterij? Misschien is het geluk aan je zijde en win jij wel zonder een computerfoutje van de loterij. Wacht daarom ook niet langer en speel mee. Bij TheLotter kun je jouw loten heel eenvoudig online aanschaffen. Kies voor grote internationale loterijen, zoals het US Powerball of een bekende Spaanse kerstloterij: El Gordo. Je kunt je loten eenvoudig online kopen en TheLotter zorgt voor de rest. Zo zijn jouw loten veilig bewaard en houden zij voor je in de gaten of jij een prijs mag claimen!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie