Bank beroofd door loterijwinnaar

Misschien is het bericht u vorige week wel opgevallen. Een loterijwinnaar uit Los Angeles was medeplichtige bij diverse bankroven en kwam daardoor volop in het Amerikaanse nieuws. Hij won ongeveer 20 jaar geleden ruim 19 miljoen dollar.

Miljoenen erdoor gejaagd in 20 jaar tijd

Het was in 1998 dat James Allen Hayes de loterij van Californië won. Hij was destijds werkzaam in het plaatsje Ventura als beveiligingsmedewerker. De jackpot bedroeg maar liefst 19 miljoen dollar. Het uitgekeerde prijzengeld zou hij gedeeld hebben, naar verluid ging zijn ex-vrouw er met de helft vandoor. De man zou echter een flinke heroïneverslaving hebben, in zo’n mate dat er maar liefst 1.000 dollar per week aan op ging.

Van loterijwinnaar tot bankrover

Er waren diverse bankovervallen geweest in Los Angeles en de autoriteiten zaten er dan ook bovenop. Er werd jacht gemaakt op de ‘Seasoned Bandit’, zo werd hij genoemd vanwege zijn grijze haar. De naam ‘PT Cruiser Bandit’ werd ook gebruikt, en verwees naar de Chrysler die hij gebruikte bij de overvallen. Hij pleegde de overvallen door de bankmedewerkers via een briefje het geld te eisen met als dreigement dat hij hen zou neerschieten wanneer ze niet op zijn verzoek ingingen. Op die manier kreeg hij 40.000 dollar bij elkaar. Op 15 maart 2018 heeft James Allen Hayes in de rechtszaal schuldig gepleit. Er wordt nu 20 jaar gevangenisstraf geëist. Bovendien moet hij het bedrag van 40.000 dollar terugbetalen, zegt het Amerikaanse OM. Toen hij opgepakt werd, leefde hij in een verlaten garage. Op 7 juni volgt de uitspraak.

Loterijwinnaars op het verkeerde pad

Door de jaren heen zijn er meerdere loterijwinnaars op het verkeerde pad terechtgekomen. Dit was echter meestal niet doordat zij verbluft waren door de grote hoeveelheid geld die zij tot hun beschikking hadden gekregen. In de meeste gevallen was een verslaving er de oorzaak van. Dat is hoogstwaarschijnlijk ook het geval bij James Allen Hayes. Uiteindelijk is het de heroïneverslaving die zijn gedrag veroorzaakt heeft. Win je een groot bedrag? Zorg er dan zeker voor dat een verslaving jou niet in de greep krijgt en geniet op een gezonde manier van je geldprijs.

Meespelen in de loterij?

Wil jij ook meespelen in de loterij en kans maken op een miljoenenprijs? Via TheLotter kun je eenvoudig meedoen met internationale loterijen. Koop jouw loten nu online. Je kunt meespelen met allerlei bekende loterijen, zoals EuroMillions en SuperEnalotto. Wacht niet langer en koop jouw loten via TheLotter!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie