5 manieren om prijzengeld te besteden

Natuurlijk ken je de vele verhalen van loterijwinnaars die al hun geld net zo snel verloren als dat ze het wonnen en van de mensen die het zo snel uitgaven aan allerlei luxe producten met excessieve prijzen dat het er nadien op leek dat zij nooit rijk waren geweest. Toch zijn er nog vele andere manieren om het geld uit een loterij te besteden. Daar zijn de onderstaande loterijwinnaars een mooi voorbeeld van.

1. Alles doneren

Allen en Violet Large kwamen in 2010 volop in het nieuws. Niet alleen omdat ze ruim 11 miljoen dollar wonnen in de loterij, maar ook omdat ze bijna alles ervan weggaven. Het echtpaar was de 70 al gepasseerd en ze besloten dat anderen het geld beter konden gebruiken dan zij. Niet alleen de familie, maar ook goede doelen kregen een mooie som geld.

2. Geld geven aan de toekomst

Jim en Carolyn McCullar wonnen maar liefst 380 miljoen dollar met MegaMillions. Dit was de op een na grootste jackpot uit de Amerikaanse geschiedenis. Zij besloten om hun geld niet allemaal op te maken aan dure reizen, maar investeerden het juist zo dat zij de toekomstige generaties van hun familie een comfortabel leven konden bieden.

3. Een trust opstellen

De eenentachtigjarige Louise White liep weg met ongeveer $ 210 miljoen in 2012, na het claimen van een geweldige prijs van de $ 336 miljoen uit de Rhode Island Powerball loterij jackpot. White besloot haar exacte plannen voor het geld niet in detail te beschrijven. Ze gaf wel aan dat het haar familie gelukkig zou maken. Louise huurde ook juridische hulp in en stelde de winst veilig in een trust die genoemd is naar de sorbet die ze naast haar winnende ticket had gekocht.

4. Een kamp voor kinderen opzetten

De Les Robins wonnen een jackpot van 111 miljoen dollar in 1993. Het was de hoogste Powerball jackpot in die tijd. Ze lieten een kamp voor kinderen opzetten dat nu nog steeds succesvol is: Camp Winnegator.

5. Take it easy

De vrachtwagenchauffeur Ed Nabors noemde het een prachtige dag toen hij maar liefst 390 miljoen dollar in de loterij won. Misschien haalde hij zijn schouders wel op toen hij vervolgde dat hij gewoon ging vissen.

Koop jouw loten nu online

Heb jij al een bestemming gekozen voor jouw prijzengeld? Om de loterij te kunnen winnen, moet je natuurlijk wel een lot hebben. Bestel je loten nu online via TheLotter. Je kunt meedoen met allerlei internationale loterijen, zoals MegaMillions en SuperEnalotto!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie