5 handige tips voor loterijwinnaars

Ben jij de gelukkige winnaar van een grote jackpot? Misschien dringt het nog wel niet helemaal tot je door dat je met een winnend lot hebt gewonnen. Hoeveel ben jij rijker geworden met dat ene lot? En wat staat je nu te doen als heuse loterij winnaar? Zal de jackpot jouw leven volledig veranderen? Hier geven wij vijf handige tips die jou kunnen helpen in die eerste geweldige periode waarin jij beseft dat je in één klap rijk bent geworden.

1.) Boek een vakantie

Een vakantie boeken, doe je niet alleen omdat het nu gewoon kan zonder erover na te denken. Een korte vakantie geeft jou de tijd om helemaal tot jezelf te komen. Neem de rust om na te denken over de veranderingen in je leven. Wil je echt dat nieuwe huis kopen? Geef je een deel van je prijs weg? Doe geen overhaaste dingen.

2.) Probeer je oude leven in ere te houden

Misschien is het niet per se nodig om nog te blijven werken, maar wil jij je baan echt missen? Ongemerkt sluipen er veel patronen en gewoontes in je leven die je eigenlijk wel erg op prijs stelt. Dat je nu veel geld hebt, wil niet zeggen dat je echt heel anders móet gaan leven. Houd de dingen aan waar je gelukkig mee was en geniet van nieuwe dingen die jij je voorheen niet kon permitteren.

3.) Erger je niet aan kritiek

Ook voor de mensen in je omgeving is het even wennen. Neem het anderen niet kwalijk als zij kritiek uiten op je levensstijl en blijf de dingen doen waar jij je goed bij voelt. Als jij bijvoorbeeld graag voordelig shopt bij de Aldi of de Action, dan hoef je dat echt niet te laten omdat je nu ook het geld hebt voor prijzige merkartikelen.

4.) Leen geen geld aan vrienden of familie

Geld lenen is een gevaarlijke business. Er bestaat namelijk altijd een kans(je) dat het geleende geld niet terugkomt en dat zal altijd tussen jullie in blijven staan. Een vriendschap of familieband is kostbaarder dan wat dan ook. Verspeel die dan ook niet met geld. Leen simpelweg gewoon geen geld uit en zet je relaties en vriendschap nooit op het spel. 

5.) Stel een financieel plan op

Nog nooit heb je zoveel geld op je bankrekening gehad. Goed overzicht en een goed plan over je nieuwe vermogen is dan ook prioriteit. Het kan dan ook zeker geen kwaad om een professional in de arm te nemen en eens naar het kostenplaatje te kijken. Een accountant is bijvoorbeeld uitstekend in staat om naar de lange termijn te kijken.

Speel mee en maak kans

Nog geen jackpot gewonnen? Speel dan nu mee en koop je loten via TheLotter. Op die manier kun je meespelen met de grootste internationale loterijen, zoals Mega Millions of SuperEnaLotto. Schaf jouw loten nu online aan!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie