10 leuke weetjes over loterijen (deel 2)

Over loterijen valt van alles te vertellen, maar een aantal dingen zullen nooit vergeten worden. Zoals die wel heel aparte loterij in India en een syndicaat dat alle mogelijke combinaties opkocht om winst te kunnen maken met de loterij. In dit artikel lees je over vijf bijzondere gevallen. Benieuwd naar de eerste vijf weetjes? Dat kun je lezen in het eerste artikel over 10 leuke weetjes over loterijen.

1. De sterilisatieloterij van India

In India zocht men naar manieren om voor lagere geboortecijfers te zorgen. Waarom dan niet een loterij aan sterilisatie koppelen? Iedereen die zich vrijwillig laat steriliseren krijgt 600 roepies en doet bovendien mee met een loterij waarbij van alles gewonnen kan worden, van een televisie tot een auto.

2. Loterijen om geld te sparen

Diverse landen hebben speciale spaarplannen: een ‘no-lose loterij’. De rente is wat lager, maar er zijn continu grote prijzen te winnen. Op die manier sparen de mensen hun geld en hangt er naast de rente een winkans aan vast. In Noord-Amerika is het echter illegaal in verband met overheidsmonopolie op het gebied van loterijen.

3. Illegaal of niet?

In 2005 was er een vrouw die een winnend lot kocht. Ze betaalde het lot echter met de creditcard van haar overleden schoonmoeder, waardoor de politie verklaarde dat het lot op illegale wijze verkregen was. De vrouw kon fluiten naar de prijs en de politie stak de jackpot van $ 1 miljoen voor zichzelf.

4. Een lot voor de film

De Australische Bill Morgan was 14 minuten lang klinisch dood. Daarna bleek echter dat hij toch nog leefde en dat hij er wonderlijk goed doorheen was gekomen. Om dat te vieren, kocht hij een kraslot en daarmee won hij een auto ter waarde van $ 27.000. De nieuwsverslaggever wilde dat moment op video vastleggen en vroeg Bill om nogmaals een lot te kopen voor de camera. Hij ging ermee akkoord en kocht nog een lot. Dat bleek een gouden keuze, want hij sleepte de jackpot van $ 250.000 binnen.

5. Je winst berekenen

Een syndicaat in Dublin besteedde 6 maanden tijd en £ 820.000 in een poging om alle mogelijk combinaties voor jackpot van een Ierse loterij te kopen. Er viel £ 1,7 miljoen te winnen en uiteindelijk wonnen ze een derde deel van die jackpot, waardoor het syndicaat uiteindelijk een winst maakte van maar liefst £ 310.000.

Speel jij al mee met een loterij? Via TheLotter kun je eenvoudig loten kopen bij internationale loterijen, zoals SuperEnalotto en Mega Millions. Wacht niet langer en koop jouw loten nu online!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie