10 leuke weetjes over loterijen (deel 1)

Speel jij al mee in een loterij? Dan wil je vast alles weten over een wel heel bijzondere loterij in Zweden of over de manier waarop Voltaire eigenlijk geld haalde uit de Franse loterij. In dit artikel op Loten.com (deel 1) behandelen we 10 leuke weetjes over loterijen. Lees snel verder om het te weten te komen.

1. Een loterij voor mensen die op hun snelheid letten

In de Zweedse hoofdstad Stockholm hebben ze een wel heel bijzondere loterij bedacht. Je kunt meedoen met de loterij met behulp van je kenteken. De kentekenplaat van iedereen wordt gefotografeerd: of je nu te snel rijdt of niet. Degenen die te snel rijden, kunnen een boete op de mat verwachten. Houd je je aan de snelheid, dan kun je jouw kenteken insturen als lot, en maak je kans op een deel van het boetegeld.

2. Een vuilnisman spendeerde 9 miljoen aan ongekende luxe

Een vuilnisman uit Norfolk won in 2002 ruim 9 miljoen pond met de Britse loterij. Michael Caroll was 19 jaar op dat moment en besloot zijn baantje vaarwel te zeggen. Hij spendeerde het geld aan huizen, drugs, feesten, sieraden en dure auto’s. Hij kwam diverse malen vast te zitten en raakte zijn geld langzaamaan kwijt, waardoor hij in 2010 weer als vuilnisman begonnen is. Hij zegt echter dat hij totaal geen spijt van heeft van de manier waarop hij het geld heeft uitgegeven

3. 110 winnaars bij dezelfde trekking

De Powerball-trekking van 30 maart 2005 leverde maar liefst 110 tweede-prijswinnaars op. De totale uitbetaling bedroeg meer dan 19 miljoen dollar. 89 winnaars kregen 100.000 dollar, de rest kreeg 500.000 dollar via de Power Play-selectie. Er werd onderzoek uitgevoerd, omdat er werd uitgegaan van fraude of een fout. Alle loten bleken uit gelukskoekjes van dezelfde fabrikant afkomstig te zijn. Het bleek echter een gelukkig toeval te zijn, in plaats van fraude.

4. Voltaire werd rijk door de Franse loterij

Voltaire werd al op jonge leeftijd rijk, door slim in te spelen op de loterij. De overheid wilde via deze loterij geld inzamelen. Hij nam een statisticus in de arm en samen kwamen ze erachter dat de Franse overheid een fout in de berekening had gemaakt. er was meer prijzengeld dan het totale bedrag dat ingezameld had moeten worden via de kaartverkoop, zelfs als elk lot was verkocht. Voltaire en zijn helper kochten zoveel mogelijk loten op en wonnen. Voltaire streek meer dan een miljoen frank op.

5. Statistiek en loterijen

De voormalig wiskundig professor Joan R. Ginthe won vier keer een loterij. Eerst won ze 5,4 miljoen dollar, vervolgens 2 miljoen dollar en een paar jaar later nog eens 3 miljoen dollar. In 2010 won ze nog eens de jackpot van 10 miljoen dollar. De kans dat dit gebeurt is kleiner dan een op de achttien septiljoen.

Wil jij een kansje wagen in de loterij? Je kan eenvoudig online meespelen. Je koopt nu je loten online via TheLotter. Je kunt meespelen met grote loterijen als MegaMillions en de Amerikaanse Powerball. Wanneer je jouw loten koopt via TheLotter worden ze bij een officieel loterij kantoor gekocht en tot de loterij trekking veilig voor je bewaard in een kluis.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie